Vaccinium

(Blauwe bes)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Wat je moet weten als bloemist over de Vaccinium

  • Kleurenpracht
    De Vaccinium is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals de blauwe bosbes en de veenbes, en elk heeft zijn eigen kenmerkende smaak en textuur. Of het nu wordt gebruikt als een prachtige struik in een tuinlandschap of in een mooi boeket.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Vaccinium is een soort met allerlei bessen, waaronder de blauwe bes! Maar naast heerlijke bessen, biedt deze plant ook hele mooie bloemen en stijlvolle toepassingen.
  • Symbolische betekenis
    De Vaccinium staat symbool voor gezondheid, vruchtbaarheid en overvloed. De vruchten worden vaak geassocieerd met het bevorderen van welzijn en het vieren van de natuurlijke oogst.

Alles over de Vaccinium

De Vaccinium, oftewel de blauwe bes is een struik die voornamelijk bekend staat om haar vruchten. Maar deze struik heeft ook prachtige bloemen! Deze kun je heel goed gebruiken in een mooi arrangement voor iedere gelegenheid.

Vaccinium-struiken zijn niet alleen prachtig, maar ook vruchtbaar, met overvloedige oogsten van voedzame bessen. Deze superfood-bessen zitten vol met antioxidanten. Een super functionele struik dus, naast haar esthetische waarde. De blauwe bes is een winterharde heester die in april en mei bloeit met witgroene bloempjes. Ze groeien in trosjes aan de takken van de blauwe bessenstruik. Elke bloem heeft meestal vijf bloemblaadjes die samen een klokvormige structuur vormen. Combineer de bloemen van blauwe bessen met andere wilde bloemen en grassen voor een natuurlijk ogend boeket.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Vaccinium in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Vaccinium. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Vaccinium. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Vaccinium, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer