Achillea

(Duizendblad)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Achillea

  • Kleurenpracht
    De meest voorkomende kleuren van de Achillea zijn geel, wit en verschillende tinten roze en paars.
  • Stijlvolle toepassingen
    Het uiterlijk van de Achillea is een scherm en hiermee uniek en opvallend. Deze soort bestaat uit veel kleine bloemblaadjes die dicht op elkaar geplakt zijn en samen een cluster vormen.
  • Symbolische betekenis
    De gele Achillea staat symbool voor genezing vanwege de geneeskrachtige eigenschappen en toepassingen in de kruidengeneeskunde.

Alles over de Achillea

De Achillea staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en is vernoemd naar Achilles, een figuur uit de Griekse mythologie. Hij gebruikte de plant in de oorlog bij het genezen van verwondingen. In het Nederlands kennen we deze plant ook wel als Duizendblad.

De vele (duizend) bladeren van de Achillea zijn er in verschillende kleuren, waaronder geel, rood, roze en wit. Dit maakt de Achillea een bloem die geschikt is voor vele soorten boeketten en arrangementen. Bovendien trekt deze bloem bijen en vlinders aan, waardoor het een goede toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Achillea is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in een zomerboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Achillea in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Achillea. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Achillea. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Achillea, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer