Ageratum

(Leverbalsem)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Ageratum

  • Kleurenpracht
    De Ageratum is voornamelijk verkrijgbaar in tinten van blauw, paars en wit.
  • Stijlvolle toepassingen
    Door de fijne bloemetjes en zachte uitstraling van de Ageratum voegt deze bloem een charmant en luchtig element toe aan elke setting.
  • Symbolische betekenis
    De Ageratum staat symbool voor kalmte en het creëren van een ontspannen sfeer.

Alles over de Ageratum

Pluizig, sierlijk en donzig. Dat is de Ageratum, die ook wel Leverbalsem of Mexicaantje wordt genoemd. De bloemblaadjes groeien dicht op elkaar en dat is precies wat deze bloem zo'n zacht uiterlijk geeft. Ageratum betekent 'zonder leeftijd' in het Grieks; deze bloemblaadjes verliezen nooit hun mooie kleur.

Dit lilapaarse bloemetje doet denken aan de jaren '70 en staat prachtig in een veldboeket. De Ageratum is een stevige plant en bloeit uit tot een uitbundige donsbloem, maar brengt tegelijkertijd ook rust en kalmte. Eén ding is zeker: je boeket fleurt op van deze zachte en vrolijke bloem.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Ageratum is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt als luchtige opvulling in gemengde boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Ageratum in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Ageratum. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de . Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de , zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer