Alchemilla

(Vrouwenmantel)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Alchemilla

  • Kleurenpracht

    De Alchemilla is vooral bekend om zijn heldere geelgroene kleur en is een duurzame keuze, omdat de bloem zijn kleur lang behoudt.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Alchemilla heeft een sierlijke uitstraling door de vertakte stelen met kleine, geelgroene bloemblaadjes die samenkomen in kleine bloemhoofdjes.

  • Symbolische betekenis

    De Alchemilla staat symbool voor zijn helende eigenschappen, schoonheid en mysterie en wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde.

Alles over de Alchemilla

Deze tuilvormige bloem, die ook wel Vrouwenmantel wordt genoemd, heeft een rijke medicinale geschiedenis. De plant werd vroeger gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Daarnaast is de Vrouwenmantel ook een lust voor het oog en werd vroeger al vereerd vanwege de mysterieuze aura.

De Alchemilla is een echte alleskunner en de felgroene bloemetjes passen in ieder boeket.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Alchemilla is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in Vrouwendagboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Alchemilla in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Alchemilla. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Alchemilla. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Alchemilla, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer