Aquilegia

(Akelei)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Aquilegia

  • Kleurenpracht
    De Aquilegia is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder wit, roze, blauw, paars, geel en rood.
  • Stijlvolle toepassingen
    De bloem van de Aquilegia heeft een delicate en gracieuze vorm, met hangende klokvormige bloemblaadjes die op lange stelen groeien.
  • Symbolische betekenis
    De Aquilegia staat symbool voor bescherming en geluk. De bloem trekt positieve energie aan en weert negatieve energie af.

Alles over de Aquilegia

Op zoek naar een echte voorjaarsbloem die zorgt voor een unieke en speelse uitstraling in boeketten en arrangementen? Maak kennis met de Aquilegia, ofwel de Akelei.

De Aquilegia is een bloem die zich kenmerkt door zijn bijzondere en opvallende bloemvorm. De bloemen hebben een prachtige, hangende klokachtige vorm en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals blauw, roze, paars, wit en geel.

De Aquilegia is een gemakkelijk te onderhouden bloem die gedijt in zowel zon als schaduw. De naam Akelei is afgeleid van het Latijnse woord 'aquila', wat adelaar betekent, vanwege de gelijkenis tussen de bloembladen en de klauwen van een adelaar. Van oudsher zijn Akeleien een geliefde bloem in tuinen vanwege hun sierlijkheid en de aantrekkingskracht die ze hebben op bijen, vlinders en andere bestuivers. Een echte aanwinst in je boeket.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Aquilegia in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Aquilegia. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Aquilegia. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Aquilegia, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer