Asclepias

(Zijdeplant)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Asclepias

  • Kleurenpracht
    Asclepias is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, rood, roze en wit.
  • Stijlvolle toepassingen
    Asclepias is een mooie verfijnde bloem en voegt een kleurrijk en levendig element toe aan bloemstukken. De Asclepias physocarpa heeft met zijn lichtgroene 'harige ballen' een bijzondere decoratieve waarde.
  • Symbolische betekenis
    De Asclepias staat symbool voor transformatie, vernieuwing en groei.

Alles over de Asclepias

Asclepias is een exclusieve teelt die veel vakmanschap vraagt van de kweker. Maar het resultaat mag er zijn. Verras je klanten met de verschillende variëteiten, zoals Asclepias tuberosa (Amerikaanse zijdeplant) en Asclepias incarnata (Rode zijdeplant). De bloemen vallen op door hun teruggeslagen kroonblaadjes.

Asclepias physocarpa is een buitenbeentje; deze variëteit wordt gekweekt voor de heldergroene vruchten. Deze zijn mooi in rijke nazomerboeketten, maar ook solo op de vaas. Een bijzondere bloem zoals Asclepias biedt volop aanknopingspunten voor storytelling.

Vertel je klanten bijvoorbeeld over de naam en herkomst. Asclepias is vernoemd naar Aesculapius, de god van de geneeskunst, vanwege de geneeskrachtige werking van deze plant. Een verfijnd bloemetje met bijzondere kleurschakeringen.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Asclepias is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Asclepias in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Asclepias. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Asclepias. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Asclepias, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer