Chamelaucium

(Waxflower)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Chamelaucium

  • Kleurenpracht

    Chamelaucium is verkrijgbaar in een aantal kleuren voor, zoals wit, roze, paars en rood.

  • Stijlvolle toepassingen

    Chamelaucium, ook wel bekend als 'waxflower' is een prachtige bloem die vaak gebruikt wordt in boeketten en bloemstukken vanwege het speelse element dat ze geeft!

  • Symbolische betekenis

    De Chamelaucium staat symbool voor vreugde, geluk en schoonheid, waardoor het een ideale bloem is als je iets te vieren hebt!

Alles over de Chamelaucium

Chamelaucium, ook wel Waxflower genoemd, komt van oorsprong uit Australië. Daar groeien de struiken in het wild. De naam Waxflower heeft de bloem te danken aan het wasachtige laagje dat over de blaadjes en bloempjes ligt. Als je de blaadjes kneust, kom er een aangename geur vrij. De blaadjes hebben ook wel iets weg van dennennaalden. Dat maakt ze heel leuk in winterse boeketten, voor een winterse touch. Waxflower wordt ook in de knop geoogst. De bloemknopjes lijken op kleine besjes. Waxflower in de knop heeft een compleet andere uitstraling dan de bloeiende versie.

Nog niet zo lang geleden is het assortiment uitgebreid met ‘foliage wax’: de toppen van deze Waxflowers (eigenlijk vooral blad) hebben een gele, oranje, rode of paarse gloed. Weer heel iets anders! Gebruik ‘foliage wax’ bijvoorbeeld in winterboeketten voor een verrassende, speelse uitstraling.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Chamelaucium is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in winterse boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Chamelaucium in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Chamelaucium. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Chamelaucium. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Chamelaucium, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer