Clematis

(Bosrank)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Clematis

  • Kleurenpracht

    De Clematis is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De meest voorkomende kleuren zijn wit, roze, paars en blauw.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Clematis heeft een elegante uitstraling, doordat de bloemblaadjes meestal groot en sierlijk zijn.

  • Symbolische betekenis

    De Clematis staat ook wel als symbool voor ambitie en het overwinnen van obstakels, vanwege zijn klimmende eigenschappen.

Alles over de Clematis

De Celmatis, ook wel Bosrank genoemd, is een fantastische klimplant met opvallende bloemen. Clematis is vijftien jaar geleden geïntroduceerd als snijbloem. Sinds 2018 is Clematis ook als pluis op de markt: zacht en met een zilveren gloed. In de natuur verschijnen de pluizen aan het einde van het groeiseizoen. Elke pluis is een uitgebloeide bloem, oftewel een zaaddoosje.

Het bepalen van het juiste oogstmoment luistert nauw. Doordat de plant alle energie naar de zaden stuurt, gaat de bladkleur snel achteruit. Voor die tijd moeten de pluizen dus geoogst zijn. Dan heb je mooie pluizen met stevig blad en groene steeltjes. De pluizen van Clematis worden veel gebruikt in bruidsbloemwerk en droogboeketten. Als je de pluizen droogt, worden ze zachter en nog pluiziger. Deze bloeiende klimplant is ook prachtig in tuinboeketten.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Clematis is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in bruidsboeketten of vrolijke, romantische bloemstukken. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Clematis in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Clematis. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Clematis. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Clematis, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer