Curcuma

(Geelwortel)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Curcuma

  • Kleurenpracht
    Curcuma is verkrijgbaar in een roze/lila tinten die direct de aandacht trekken,
  • Stijlvolle toepassingen
    Met zijn heldere lila/roze kleur en exotische uitstraling voegt de Curcuma een levendig en exotisch element toe aan bloemstukken en arrangementen.
  • Symbolische betekenis
    De Curcuma staat symbool voor vreugde en positieve energie door de vrolijke kleur van de bloem. In veel culturen wordt de Curcuma beschouwd als een symbool van welvaart en geluk.

Alles over de Curcuma

Als je op zoek bent naar een bloem die niet alleen mooi is, maar ook een vrolijke opvallende verschijning is dat de curcuma of ook wel Siamese of Aziatische tulp genoemd. vanwege de fraaie bloemen.

De gekleurde lila/roze schutbladeren in een U of V vorm, vormen het ‘huis’ van veel kleine bloemetjes. Ze worden ook wel dagbloemetjes genoemd omdat de bloei 21 dagen duurt en er elke dag een nieuwe bloempje bloeit in de bloem.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Curcuma is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in tropische bloemstukken. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Curcuma in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Curcuma. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Curcuma. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Curcuma, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer