Dianthus barbatus

(Duizendschoon)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Dianthus barbatus

  • Kleurenpracht

    De Dianthus barbatus heeft een prachtig kleurenpalet van vele verschillen kleuren en tinten, variërend van wit, roze, rood tot paars.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Dianthus barbatus is een stijlvolle bloem en is een elegante toevoeging aan boeketten en arrangementen.

  • Symbolische betekenis

    De Dianthus barbatus staat symbool voor liefde en schoonheid.

Alles over de Dianthus barbatus

De Dianthus barbatus, ook wel bekend als Duizendschoon, is een prachtige bloem die vooral in de lente opvalt door zijn levendige kleuren en betoverende geur. De naam 'Dianthus' vindt zijn oorsprong in het Grieks, waar 'dios' verwijst naar de god Zeus en 'anthos' naar bloem. Zo staat deze bloem symbool voor 'de bloem van de goden'.

Deze bloem staat symbool voor schoonheid, liefde en bewondering, en is daarom een geweldige keuze voor bruiloften, verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Wil je dat jouw zaak wat meer liefde en passie uitstraalt? Voeg dan ook vooral Dianthus barbatus toe aan je assortiment. Deze bloemenpracht komt voor in verschillende tinten, waaronder levendig roze, rood, wit en paars.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Dianthus barbatus is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in vierdaagseboeketjes, gemengde boeketten en tafelstukken. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Dianthus barbatus in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Dianthus barbatus. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Dianthus barbatus. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Dianthus barbatus, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer