Digitalis

(Vingerhoedskruid)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Digitalis

  • Kleurenpracht
    De Digitalis heeft een kleurrijke uitstraling en de bloemtrossen zijn vaak gevuld met verschillende tinten, variërend van wit, roze en paars.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Digitalis is vrij groot en opvallend, waardoor ze een echte blikvanger zijn in elk boeket.
  • Symbolische betekenis
    De Digitalis staat symbool voor hoop, zuiverheid en bescherming.

Alles over de Digitalis

De naam van deze prachtige bloem vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord 'digitus', wat vinger betekent. En het is niet moeilijk te raden waarom; de bloemen van de Digitalis lijken perfecte, kleurrijke vingerhoedjes! Deze bijzondere bloem is afkomstig uit Europa en staat bekend om zijn hoge, elegante stengels en karakteristieke bloemen.

De Digitalis valt enorm op met de bloemetjes in de vorm van een vingerhoedje. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren roze, paars, wit en zalm. De lange, slanke stelen van de Digitalis kunnen hoogte en structuur geven aan een boeket, waardoor het een verticaal element krijgt.

Bovendien is de Digitalis een bloem die veel textuur aan een boeket toevoegt. De bloemen zijn vaak bedekt met subtiele vlekjes of vlekken, waardoor ze een intrigerende visuele interesse hebben. Deze textuur zorgt voor een leuk contrast met andere bloemen in het boeket, waardoor het geheel een gelaagd uiterlijk krijgt.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Digitalis is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in landelijke boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Digitalis in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Digitalis. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Digitalis. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Digitalis, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer