Echinacea

(Zonnehoed)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Echinacea

  • Kleurenpracht
    De Echinacea is er in diverse kleuren, de meest voorkomende kleuren zijn paars, roze en wit.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Echinacea staat bekend om zijn medicinale eigenschappen en is geliefd vanwege zijn levendige kleuren.
  • Symbolische betekenis
    De Echinacea staat symbool voor immuniteit en genezing. Inheemse Amerikaanse stammen gebruikten Echinacea eeuwenlang als geneeskrachtig kruid om het immuunsysteem te versterken en ziekten te bestrijden.

Alles over de Echinacea

Echinacea, ook wel bekend als de zonnehoed, is een plant die al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege haar medicinale en therapeutische waarde. De naam 'zonnehoed' komt voort uit het feit dat de bloemblaadjes vaak horizontaal zijn uitgespreid, zoals de randen van een hoed.

Deze buitengewone bloem staat bekend om de versterkende effecten op het immuunsysteem. Eeuwenlang hebben inheemse stammen Echinacea gebruikt om verschillende kwalen te behandelen en als een natuurlijk middel voor het verlichten van verkoudheid en griep.

De opvallende bloemen, met hun kenmerkende kegelvormige hart en elegant uitgespreide bloemblaadjes, voegen een levendige dimensie toe aan elk boeket.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Echinacea is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in zomerboeketten en veldboeketten. Je vindt hier meer inspiratie. De kegels zonder bloemblaadjes worden ook aangeboden.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Echinacea in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Echinacea. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Echinacea. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Echinacea, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer