Eryngium

(Kruisdistel)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Eryngium

  • Kleurenpracht

    Eryngium is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals blauw, zilver, groen en paars.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Eryngium valt altijd op met zijn stekelige, kegelvormige bloemhoofdjes en opvallende blauwe of zilverachtige tinten. Hierdoor is deze bloem een echte blikvanger in een boeket!

  • Symbolische betekenis

    De Eryngium staat symbool voor kracht. De perfecte bloem dus om prestaties te vieren!

Alles over de Eryngium

De Eryngium, ook wel bekend als de kruisdistel, is een echte metallic blikvanger. Deze bloem heb je in veel soorten, maten en kleuren: van zilvergroen tot vele tinten blauw en paars. Opvallend is de vaak metallic-achtige glans. De Eryngium staat bekend om haar stekelige, zilverachtige bladeren en intrigerende kegelvormige bloeiwijze, die een diepblauwe of paarse tint kan hebben.

Eryngium lijkt wel een ster op een stokje. Deze oersterke bloem zorgt voor extra structuur in een boeket. Bekende soorten zijn Eryngium alpinum (grote blauwe bloemen) en Eryngium planum (vertakte stelen met veel kleine bloemen). Naast deze Europese types heb je ook distels met Zuid-Amerikaanse roots, zoals Eryngium pandanifolium. De vers afgesneden stelen van Eryngium verspreiden een kruidige geur met een vleugje zoet erin. Eryngium is familie van wortel, selderij en nog veel meer groenten en kruiden. Ze behoren allemaal tot de schermbloemenfamilie (Apiaceae).

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Eryngium is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in minimalistische boeketten en droogboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Eryngium in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Eryngium. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Eryngium. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Eryngium, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer