Euphorbia

(Wolfsmelk)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Euphorbia

  • Kleurenpracht

    De Euphorbia is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, geel, rood en oranje. 

  • Stijlvolle toepassingen

    De Euphorbia is vrij subtiel en deze bloem kan daarom perfect als opvulling in een boeket worden gebruikt.

  • Symbolische betekenis

    De Euphorbia staat symbool voor moed, bescherming en veerkracht.

Alles over de Euphorbia

Euphorbia, ook wel Wolfsmelk genoemd, is een typische seizoenbloem. Vanaf begin september tot eind december is deze beauty volop verkrijgbaar. Euphorbia wordt van oudsher gekweekt als veer: een langgerekte pluim van bloemetjes. Inmiddels is er ook een mooie vertakte versie.

Het kleurenpalet varieert van wit, geel en oranje tot rood. Daar kun je tot eind december volop mee variëren en experimenteren. De kleurrijke bloemen zijn prachtig in weelderige boeketten, maar er is zoveel meer mogelijk. Wat dacht je van een winters plukboeket met Euphorbia; de bloem heeft daarvoor de perfecte uitstraling. Je kunt ook losse bloemen presenteren in hoge glazen vazen; doordat de stelen dan goed zichtbaar zijn benadruk je de lengte. Verder mag de bloem niet ontbreken in winters bruidsboeket: van klassiek tot bohemian style.

De teelt van Euphorbia is complex. Zelfs ervaren kwekers kunnen niet achterover leunen; het kweken vereist veel aandacht en vakmanschap. Er is een kleine groep kwekers die hier bewust voor heeft gekozen. Ze vinden het juist een uitdaging om de bloem ‘in elkaar te boetseren’ door continu te kijken hoe de plant groeit. Op het juiste moment water geven en toppen, dat is de kunst.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Euphorbia is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in kerstboeketten en winterse bruidsboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Euphorbia in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Euphorbia. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Euphorbia. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Euphorbia, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer