Gypsophila

(Gipskruid)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Gypsophila

  • Kleurenpracht
    De kleine bloemetjes staan bekend om hun zachte en heldere witte kleur.
  • Stijlvolle toepassingen
    Gypsophila, ook bekend als baby's adem of gipskruid, biedt een delicate en luchtige uitstraling, door de kleine witte bloemetjes die zich als een wolk over de steel verspreidt.
  • Symbolische betekenis
    De Gypsophila staat symbool voor puurheid, onschuld en tederheid. Het wordt vaak gebruikt in bruidsboeketten vanwege de associatie met liefde en romantiek.

Alles over de Gypsophila

Gypsophila, oftwel Gipskruid, is een populaire bloem in de wereld van de bloemisten. Deze bloem wordt bijvoorbeeld in bruidsboeketten en corsages gebruikt. Het is een klein bloemetje met bloemschermen die bovenop lange, dunne stelen groeien. De bloemen van Gipskruid zijn meestal wit of roze, maar er worden ook varianten gekweekt die rode, paarse en zelfs gele bloemen hebben.

Gipskruid is lang houdbaar en behoudt goed zijn vorm en kleur. Hierdoor is het een favoriet onder bloemisten!

Gipskruid is een veelzijdige bloem die goed te combineren is met andere bloemen en groen. Het is super geschikt om textuur en volume toe te voegen aan boeketten en bloemstukken, maar je kan het ook op zichzelf staand gebruiken voor een minimalistische look.

Vanwege de fijne verschijning wordt Gipskruid vaak geassocieerd met liefde, tederheid en onschuld. Het is daarom een populaire keuze voor bijvoorbeeld bruiloften en romantische gelegenheden.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Gypsophila is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in bruidsboeketten en corsages. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Gypsophila in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Gypsophila. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Gypsophila. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Gypsophila, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer