Helenium

(Zonnekruid)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Helenium

  • Kleurenpracht
    De Helenium heeft veel verschillende kleuren, wat kan variëren van zachte tinten tot fel en levendig.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Helenium heeft een opvallende uitstraling met zijn bloemhoofdjes die bestaan uit een centraal deel dat omringd wordt door bloemblaadjes.
  • Symbolische betekenis
    De Helenium staat symbool voor een gevoel van warmte en gastvrijheid door de warme kleuren.

Alles over de Helenium

Een vrolijke bloem die direct je aandacht trekken, dat is Helenium. Deze bloem wordt ook wel zonnekruid genoemd, en dat is niet voor niets. De bloemblaadjes lijken op kleine zonnetjes. Een dosis aan vreugde en positieve energie!

De Helenium is een veelzijdige bloem en past goed in diverse boeketten. Van weelderige zomerse arrangementen tot warme herfstcomposities, de Helenium voegt altijd een vleugje vrolijkheid toe.

De naam van deze bloem vindt zijn oorsprong in de Griekse mythologie, waar het verwijst naar Helena, de dochter van de oppergod Zeus. Helena was ongeëvenaard in haar schoonheid, en de Helenium bloem draagt deze naam als eerbetoon aan haar onvergelijkbare charme.

Deze bloem staat symbool voor warmte en gastvrijheid, de perfecte bloem om te geven als je bij iemand op visite gaat.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Helenium in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Helenium. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de . Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de , zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer