Helianthus

(Zonnebloem)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Helianthus

  • Kleurenpracht

    De Helianthus staat bekend om zijn heldere gele kleur. De gele bloemblaadjes kunnen verschillende tinten hebben, variërend van lichtgeel tot diep goud.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Helianthus heeft een krachtige en levendige uitstraling. De felgele bloemblaadjes vormen een prachtig contrast met het donkere hart van de bloem.

  • Symbolische betekenis

    De Helianthus staat symbool voor loyaliteit en toewijding, omdat deze bloem gedurende de dag meedraait met de zon.

Alles over de Helianthus

De zonnebloem heeft niet voor niets deze naam gekregen: het is een echte zonaanbidder. Overdag draait de bloemkop van deze bloem mee met de stand van de zon. Zo verzamelt ‘ie zoveel mogelijk licht. Een bijzonder proces, dat heliotropisme wordt genoemd.

De Latijnse naam van de zonnebloem is ‘Helianthus’ en is de lievelingsbloem van Vincent van Gogh. De bloem staat symbool voor loyaliteit en toewijding, dus deze bloemsoort is mooi om te geven aan iemand die veel voor je betekent.

Van oorsprong komt de Zonnebloem uit Noord-Amerika. Het is een eenjarige plant die flink de hoogte in gaat. De hoogste Zonnebloem ooit gemeten is maar liefst 7 meter!

De zonnebloem komt perfect tot zijn recht in verschillende (zomerse) boeketten. Of het nu gaat om een speels veldboeket met verschillende bloemen, of een grote bos met alleen maar zonnebloemen. Een mooi bloemencadeau, die zonnebloem. Eén ding is zeker: de zonnebloem brengt de zomer naar jouw winkel!

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Helianthus is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in zomerse boeketten of monoboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Helianthus in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Helianthus. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Helianthus. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Helianthus, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer