Heliconia

(Papegaaienbloem)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Heliconia

  • Kleurenpracht

    De felrode, oranje en gele Heliconia heeft soms zelfs meerdere kleuren in één bloem, waardoor ze een spectaculair en levendig uiterlijk hebben.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Heliconia valt op door zijn felrode, oranje of gele kleur. De bloem heeft een indrukwekkende hoogte, waardoor het een imposante verschijning is.

  • Symbolische betekenis

    De Heliconia staat symbool voor vreugde en levendigheid, waardoor deze bloem in boeketten en bloemstukken een feestelijke sfeer te creërt.

Alles over de Heliconia

Heliconia's zijn opvallende bloemen die afkomstig zijn uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze excentrieke bloem, ook wel Papegaaienbloem genoemd, trekt direct de aandacht in elk boeket. Echter bieden Heliconia’s nog veel meer voordelen. Ze gaan erg lang mee en kunnen tot wel drie weken mooi blijven als snijbloem. Laat je klanten lang genieten met de Heliconia!

Heliconia's zijn ook nog eens veelzijdig in gebruik. Ze kunnen gebruikt worden in boeketten, solitair in een vaas of als een kleine decoratie voor evenementen en feesten. Hun unieke hoogte, vormen en kleuren maken ze ook zeer geschikt voor het creëren van moderne, artistieke arrangementen.

Heliconia's toevoegen aan je assortiment is een goed idee, omdat het een praktische bloem met karakter is. Geef elk boeket een exotische uitstraling met deze prachtige bloem!

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Heliconia is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt als exotische aanvulling en om hoogte te creëren in vrolijke boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Heliconia in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Heliconia. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Heliconia. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Heliconia, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer