Hyacinthus

(Hyacint)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Hyacinthus

  • Kleurenpracht
    De Hyacinthus is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder wit, roze, paars, blauw en geel.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Hyacinthus is een weelderige bloem, gekenmerkt door dichte, kleurrijke bloemtrossen op een stevige steel. Deze bloem is altijd een blikvanger in een boeket.
  • Symbolische betekenis
    De Hyacinthus staat symbool voor schoonheid en vriendschap, waardoor het een geliefde bloem is voor gelegenheden zoals verjaardagen en jubilea.

Alles over de Hyacinthus

De Hyacinthus is een populaire bloem onder bloemisten. Haal het voorjaar in huis met deze vrolijke, heerlijk ruikende bloem!

De Hyacinthus schittert in diverse boeketten.Of ga voor een gezellige bos met alleen maar Hyacinten. De veelzijdigheid van deze bloem zorgt ervoor dat hij als blikvanger kan dienen in een solitair boeket, of juist harmonieus op te gaan in een kleurrijk ensemble van andere bloemen. Ook leuk: verwerk de Hyacint in een Paasstukje op oase.

De naam van de Hyacinthus is afgeleid van de Griekse mythologie. Volgens het verhaal was er een prins genaamd Hyacinthus, die per ongeluk werd gedood door de god Apollo. Uit het bloed van Hyacinthus ontstond deze bloem, die nu symbool staat voor verdriet en rouw, maar ook voor hernieuwde groei en schoonheid.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Hyacinthus is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in voorjaarsboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Hyacinthus in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Hyacinthus. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Hyacinthus. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Hyacinthus, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer