Lavandula

(Lavendel)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Lavandula

  • Kleurenpracht
    De Lavandula is opvallend en divers. De paarse en blauwe tinten zijn de meest voorkomende kleuren.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Lavandula staat bekend om zijn geur, compacte vorm en de opvallende kuifbloemen die boven op de bloemstengels staan.
  • Symbolische betekenis
    Lavandula staat symbool voor rust en vrede, wat zorgt voor rust in je boeket.

Alles over de Lavandula

Deze bloem staat bekend om haar geur. Dat moet natuurlijk de lavendel zijn. Geliefd om haar diepe paarse bloemen en heerlijke geur, is het een musthave voor elke bloemist. Van het creëren van een rustgevende sfeer tot het verrijken van huisgemaakte producten, de lavendel biedt jou oneindig veel mogelijkheden om de mooiste creaties te maken!

Lavendel is niet alleen mooi, maar ook veelzijdig. Het kan gedroogd worden voor langdurig gebruik, verwerkt worden in essentiële oliën voor aromatherapie, of zelfs gebruikt worden in de beste gerechten.

De fijne donkerpaarse bloemen op lange stevige stengels zijn een echte blikvanger in ieder boeket. En het geeft ook nog eens een heerlijke geur af. Een natuurlijk parfum voor in je winkel én in de woonkamer van de klant.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Lavandula is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in in droogboeketten. De geur van lavendel zorgt voor een goede nachtrust! Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Lavandula in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Lavandula. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Lavandula. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Lavandula, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer