Matthiola

(Violier)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Matthiola

  • Kleurenpracht
    De Matthiola is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, roze, paars en geel.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Matthiola, ook bekend als de violier, heeft verfijnde, dichte bloemtrossen en zoete geur, waardoor het een romantisch en charmant element is in boeketten en bloemstukken.
  • Symbolische betekenis
    De Matthiola staat symbool voor liefde, bewondering en gratie, waardoor deze bloem vaak wordt geassocieerd met romantische gelegenheden en het tonen van waardering.

Alles over de Matthiola

Haal je de Matthiola in je winkel, dan haal je direct een lekker geurende bloem naar binnen. De bloem ruikt namelijk heerlijk! De bloemen hebben een unieke en charmante uitstraling, waardoor ze populair zijn in boeketten en bloemstukken.

Oorspronkelijk groeien deze eyecatchers op kliffen langs de kust van de Middellandse Zee en de Canarische eilanden. Ze houden van de zilte zeelucht!

Deze bloem doet het goed in Paasboeketten, Moederdagboeketten en andere vrolijke voorjaarsboeketten.

De Matthiola wordt ook wel Violier genoemd en is vernoemd naar Pietro Andrea Gregorio Mattioli, een Italiaanse botanicus uit de 16e eeuw. Als eerbetoon aan zijn belangrijke bijdragen aan de botanie, werd het geslacht van deze mooie bloemen naar hem vernoemd. De bloem staat symbool voor verfijnde schoonheid.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Matthiola is een prachtige bloem die vaak gebruikt wordt in voorjaarsboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Matthiola in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Matthiola. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Matthiola. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Matthiola, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer