Narcissus

(Narcis)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Narcissus

  • Kleurenpracht
    De Narcissus is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals geel, wit, oranje en roze.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Narcissus is een elegante bloem die bovenal erg bekend is. Gekenmerkt door zijn trompetvormige bloemen en frisse, heldere kleuren.
  • Symbolische betekenis
    De Narcissus staat symbool voor vernieuwing, hoop en vreugde en is een typische lentebloem. Daarom wordt deze bloem vaak gebruikt om een nieuw begin te vieren.

Alles over de Narcissus

Het is lente! Dit is het seizoen waarop we weer volop kunnen genieten van uitbundige voorjaarsbloeiers, zoals de Narcissus, ook wel bekend als de Narcis.

De narcis staat ook wel bekend als de paasbloem of lentebloem. De bloem wordt vaak geassocieerd met vernieuwing, wedergeboorte en hoop, vooral omdat hij in de lente bloeit. Na een lange winter vertegenwoordigt de narcis de belofte van een nieuw begin en het einde van de koude periode. Hierdoor is deze bloem erg geschikt voor het maken van boeketten en arrangementen die een vrolijke en optimistische boodschap overbrengen.

De lente trakteert ons niet alleen op uitbundige kleuren, maar óók op verrukkelijke geuren. Steek je neus maar eens in een boeket met narcissen. Heerlijke geurtonen prikkelen je neus!

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Narcissus is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in voorjaarsboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Narcissus in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Narcissus. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Narcissus. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Narcissus, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer