Nerine

(Kliplelie)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Nerine

  • Kleurenpracht
    De Nerine is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, rood, wit en oranje.
  • Stijlvolle toepassingen
    Met zijn verfijnde bloemen en slanke stelen voegt de Nerine een ontwapenend element toe aan elke setting. Perfect als subtiele opvulling in een boeket.
  • Symbolische betekenis
    De Nerine staat symbool voor elegantie, tederheid en vrouwelijkheid.

Alles over de Nerine

Zodra de herfst in zicht komt, is het tijd voor Nerine, ook wel de Kliplelie genoemd. Deze bolbloem is beeldschoon en beresterk.

De Nerine is een echte herfstbeauty. Bij de kweker gaan de bollen in het voorjaar de grond in, zodat de Nerine in het najaar kan schitteren met haar karakteristieke bloemen. Opvallend zijn de bloemblaadjes die sierlijk omkrullen. De roze Nerine is het bekendst, maar er zijn ook witte, rode en zalmkleurige. De bloemen hebben iets elfjesachtigs; alsof ze met glinsterpoeder zijn bestoven. Als je de bol doorsnijdt, kun je de bloemknoppen voor de komende jaren zien liggen.

De Nerine staat symbool voor verbinding, blijdschap, geborgenheid en genegenheid. Van oorsprong komt de Nerine uit Zuid-Afrika. De verklaring van de naam is sprookjesachtig: de Nerine zou haar naam te danken hebben aan de vijftig prachtige dochters van de oude zeegod Nereus, die ook wel zeenimfen of nereïden worden genoemd.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Nerine is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt als eyecatcher in een herfstboeket. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Nerine in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Nerine. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de . Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de , zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer