Paeonia

(Pioenroos)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Paeonia

  • Kleurenpracht
    De Paeonia is verkrijbaar in een groot aantal hoeveelheid kleuren, variërend van wit tot rood.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Paeonia is een veelzijdige bloem met stijvolle toepassing. Het voegt een vleugje elegantie en schoondheid toe aan elke setting.
  • Symbolische betekenis
    De Paeonia staat symbool voor liefde, romantiek, geluk en voorspoed. De Paeonia is een bloem die geluk en positieve energie brengt.

Alles over de Paeonia

Vanaf het vroege voorjaar zijn ze er al, maar zodra de zomer in zicht komt, barst het pioenenseizoen echt los. De Paeonia, ook wel bekend als de pioen, is een populaire klassieker en kan niet ontbreken in je winkel.

Het kleurenpalet van de Paeonia is als een snoepwinkel: zoveel moois om uit te kiezen... Deze soort kent en waanzinnige variatie aan bloemtypes: van dubbelvormig tot enkelvormig en van gevuld bolvormig tot half gevuld. De keuze is mega reuze! Daarnaast heb je volop keuze in kleuren en geuren. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er vroeg-, midden-en laatbloeiende soorten.

De Paeonia hebben een lange geschiedenis en worden al eeuwenlang gekweekt in verschillende delen van de wereld. In veel culturen worden pioenrozen geassocieerd met symbolische betekenissen, zoals liefde, geluk en huwelijk. De perfecte bloem voor speciale gelegenheden dus.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Paeonia is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in bruidsboeketten, monoboeketten en romantische boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Paeonia in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Paeonia. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Paeonia. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Paeonia, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer