Phlox

(Vlambloem)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Phlox

  • Kleurenpracht
    De Phlox is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals roze, paars, wit, rood en blauw.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Phlox heeft weelderige en kleurrijke bloemhoofden, die vaak ook een zoete geur verspreiden.
  • Symbolische betekenis
    De Phlox staat symbool voor vriendschap en liefde. De bloem wordt vaak gegeven als een teken van waardering en genegenheid.

Alles over de Phlox

De zoete geur maakt van Phlox, ook wel de Vlambloem genoemd, een echte verleider om veldboeketten mee te maken. De stralende kleuren doen de rest: van zuiver wit tot een breed palet aan roze en paarstinten.

Phlox behoort tot de vlambloemfamilie (Polemoniaceae). De naam Phlox is afgeleid van phlogos, het oud-Griekse woord voor vlam. Phlox wordt daarom ook wel vlambloem genoemd.

De Phlox komt van oorsprong uit Noord-Amerika en is vooral bekend als tuinplant. Als snijbloem was Phlox een beetje in de vergetelheid geraakt, maar inmiddels wordt deze zomerbloem gelukkig weer volop geteeld, onder meer in Nederland, Israël en Kenia.

Phlox is prachtig in veldboeketten, alsof je de bloemen net geplukt hebt. De bloem leeft door op de vaas; alle bloemknopjes komen open. Soms laat Phlox een enkel bloemetje vallen. Gewoon laten liggen, want daardoor wordt het veldboeketeffect nog eens versterkt. Combineer Phlox met andere vrolijke plukbloemen, zoals Campanula en Lavatera. Instant zomersfeer!

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Phlox is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in gemengde boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Phlox in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Phlox. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Phlox. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Phlox, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer