Protea

(Suikerbos)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Protea

  • Kleurenpracht
    De Protea is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, rood, oranje en geel.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Protea is een echte blikvanger in elk boeket of arrangement. Met zijn unieke vormen en opvallende bloeiwijzen voegt de Protea een exotisch en indrukwekkend element toe.
  • Symbolische betekenis
    De Protea staat symbool voor volharding en het overwinnen van uitdagingen. Perfect om deze bloem in een boeket te gebruiken waarmee je iets wil vieren.

Alles over de Protea

Ben je nog op zoek naar een exotische en unieke bloem die opvalt in elk bloemstuk? Dan moet je bij de Protea, of wel Suikerbos, zijn. Deze Zuid-Afrikaanse bloem behoort tot de proteaceae, er zijn wel meer dan 1.400 soorten van.

De Protea valt voornamelijk op door de grote bloemen met een complexe structuur en kleurrijke bladeren. Het is een plant die goed groeit in warme, droge omstandigheden en wordt vaak gebruikt in exotische boeketten. Daarnaast is de bloem ook nog eens lang houdbaar.

De Protea heeft niet alleen een mooie uitstraling, maar heeft ook verschillende symbolische betekenissen. De bloem staat voor vastberadenheid en moed. Een perfecte bloem om toe te voegen aan een boeket dat bedoeld is voor een jubileum of een mijlpaal.

Dus ben je op zoek naar een opvallende en unieke bloem die ook nog lang houdbaar is, dan is de protea zeker het overwegen waard. Naast de mooie verschijning van de bloem, kun je hem ook gebruiken voor de symboliek. Maak de mooiste creaties en verrassingen met deze bloem!

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Protea is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt als eyecatcher in gemengde boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Protea in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Protea. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Protea. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Protea, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer