Ranunculus

(Ranonkel)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Ranunculus

  • Kleurenpracht
    De kleuren van de Ranunculus zijn zeer divers. Van levendige tinten tot zachte pastelkleuren, elke bloemblaadje is intens in zijn eigen unieke kleur.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Ranunculus heeft uitstraling. Het heeft een ranke frisgroene steel en de bloemen zijn kleurrijk en verfijnd door de vele delicate bloemblaadjes die samen met weelderige en volle bloem vormen.
  • Symbolische betekenis

    De Ranonkel wordt beschouwd als een symbool van charme, aantrekkelijkheid en betovering.

Alles over de Ranunculus

Haal de lente naar je winkel met de ranonkel. Een prachtige dubbelvormige bloem, verkrijgbaar in tal van kleuren. Eenmaal in de vaas gaan de bloemblaadjes langzaam open. Dat betekent: extra lang genieten.

Het is bijna niet te geloven dat zo’n compact bloemknopje uit kan groeien tot zo’n imposante bloem. Ranonkel is een (vroege) voorjaarsbloem van de koude grond. De kas wordt alleen vorstvrij gehouden.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Ranunculus is een prachtige bloem die niet mag ontbreken in een voorjaarsarrangement. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Ranunculus in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Ranunculus. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Ranunculus. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Ranunculus, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer