Rudbeckia

(Zonnehoed)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Rudbeckia

  • Kleurenpracht
    De gele en oranje tinten van de Rudbeckia weerspiegelen de warmte en de helderheid van de zon.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Rudbeckia valt op vanwege de vrolijke gele kleur. Zonnige energie gegarandeerd!
  • Symbolische betekenis
    De Rudbeckia staat symbool voor de zomer en wordt gezien als een bloem die geluk en vreugde brengt.

Alles over de Rudbeckia

Levendige kleuren en een vrolijke uitstraling, dat is de Rudbeckia. De vaak gele bloemblaadjes van deze bloem stralen vanuit het centrale kegelvormige deel van de Rudbeckia. Het is niet voor niets dat deze bloem ook wel Zonnehoed genoemd wordt!

De Rudbeckia heeft een kenmerkende bloemstructuur die vaak wordt beschreven als een zwarte oogbloem vanwege het donkerbruine tot zwarte centrale kegel, omgeven door heldere stralende bloemblaadjes. De bloemblaadjes zijn meestal geel, maar er zijn ook variëteiten met rode en oranje tinten. De vorm van de bloem is vergelijkbaar met die van een madeliefje, met brede bloemblaadjes die naar buiten uitstralen vanaf het centrum.

De naam Rudbeckia is afgeleid van de Zweedse wetenschapper Olof Rudbeck de Oudere en zijn zoon Olof Rudbeck de Jongere, die beiden bekende botanici waren. De plant werd naar hen vernoemd als een eerbetoon aan hun werk en bijdragen aan de botanie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Rudbeckia in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Rudbeckia. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Rudbeckia. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Rudbeckia, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer