Solidago

(Guldenroede)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Solidago

  • Kleurenpracht
    De verschillende cultivars van Solidago zijn vrijwel allemaal geel. Maar verschillende tinten geel, variërend van lichtgeel tot diep goud.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Solidago, ook bekend als de Guldenroede, bestaat uit een sterke rechte steel die vertakt in lange pluimen met heel veel kleine bloemetjes.
  • Symbolische betekenis
    De Solidago staat symbool voor geluk, voorspoed en vriendschap, waardoor deze bloem vaak wordt gebruikt om positieve energie en goede wensen over te brengen.

Alles over de Solidago

De Solidago, ook wel bekend als Guldenroede, heeft lange, slanke stengels en lange pluimen met een overvloed aan kleine gele bloemetjes.

Solidago komt van het Latijnse woord solidare, wat ‘helen’ betekent. Dat is ook de reden waarom de extracten van de bloem al heel lang als geneesmiddel worden gebruikt.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Solidago is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Solidago in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Solidago. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Solidago. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Solidago, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer