Strelitzia

(Paradijsvogelbloem)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Strelitzia

  • Kleurenpracht
    De Strelitzia heeft fel oranje schutbladeren met twee a drie blauwe koningsbladeren.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Strelitzia is een opvallende en exotische verschijning en wordt ook wel ‘paradijsvogelbloem’ genoemd. De strelitzia lijkt op een paradijsvogel, vandaar de naam. De eenvoudige steel met daarop een kam bestaande uit sierlijke openstaande oranje schutbladeren met twee à drie blauwe koningsbladeren zorgt ervoor dat je deze geweldige bloem niet snel over het hoofd ziet
  • Symbolische betekenis
    De Strelitzia staat symbool voor de vrijheid en onsterfelijkheid.

Alles over de Strelitzia

Heb je al eens kennisgemaakt met de prachtige Strelitzia? Deze exotische bloem, ook wel bekend als de Paradijsvogelbloem of Bird of Paradise, is een ware eyecatcher in je boeket. De Strelitzia is afkomstig uit Zuid-Afrika en is vernoemd naar de voormalige koningin Charlotte van Mecklenburg-Strelitz.

De bloem heeft een unieke uitstraling met zijn feloranje en blauwe kleuren en zijn bijzondere vorm, die doet denken aan een paradijsvogel. De Strelitzia is bovendien een sterke, duurzame bloem die lang mooi blijft. Door zijn exotische uitstraling is deze bloem uitermate geschikt voor het creëren van een tropische sfeer in boeketten en arrangementen.

Wil je een bloem in je assortiment waarmee je je creativiteit helemaal kunt laten gaan? Dan is de Strelitzia zeker een aanrader. Met deze exoot geef je je boeketten een unieke twist.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Strelitzia is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt als eyecatcher in samengestelde boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Strelitzia in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Strelitzia. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Strelitzia. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Strelitzia, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer