Tanacetum

(Moederkruid)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Tanacetum

  • Kleurenpracht

    De Tanacetum vulgare, Boerenwormkruid is geel van kleur. De Tanacetum parthenium met bloemen met een geel hartje en daar omheen witte bloemblaadjes wordt in nederland Moederkruid genoemd. De Tanacetum parthenium heeft verschillende cultivars in verscheidene geeltinten.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Tanacetum heeft een stevige steel met daaraan vertakkingen met aan de uiteinden kleine gele en witte bloemen die in dichte clusters groeien.

  • Symbolische betekenis

    De Tanacetum staat symbool voor moed en vastberadenheid. Het staat voor het overwinnen van obstakels en het doorzetten in moeilijke tijden.

Alles over de Tanacetum

Maak kennis met de Tanacetum, een mooie vrolijke bloem die meteen in het oog springt.

De Tanacetum vulgare, met zijn gele platte ronde bloemen ook wel bekend als Boerenwormkruid, is een bloem die zich kenmerkt door kleine bloemen in de vorm van een bolletje die samen een scherm vormen. De Tanacetum parthenium die ook bekend staat als Moederkruid heeft bloemetjes met een gele hartjes waar een kransjes van witte bloemblaadjes omheen zitten. Alle overige Tanacetum heeft bloemen in diverse geeltinten.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Tanacetum is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in vrolijke boeketten. De tanacetum heeft een vrij sterke geur. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Tanacetum in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Tanacetum. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Tanacetum. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Tanacetum, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer