Allium

(Sierui)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Allium

  • Kleurenpracht

    De Allium is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn paars, roze en wit.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Allium behoort tot de uienfamilie en staat bekend om zijn opvallende bolvormige bloemhoofdjes die bestaan uit vele kleine bloemetjes.

  • Symbolische betekenis

    De Allium staat symbool voor onkwetsbaarheid en overwinning. Bij Egyptenaren werden de Alliums vaak op graven afgebeeld, want de lagen van de ui waren het symbool van de eeuwigheid.

Alles over de Allium

Deze bolronde sieruien mogen stuk voor stuk gezien worden! Van piepklein tot megagroot, van zuiverwit tot diep donkerpaars: Alliums zijn er in heel veel verschillende variëteiten. En ze zijn allemaal leuk om mee te werken. De diva onder de Alliums is Allium schubertii. Met haar sprieterige bloem trekt ze alle aandacht naar zich toe. Deze kun je ook mooi drogen: dan zijn het net sterren, leuk voor kerst! Allium is een bolgewas.

De Allium (sierui) is dan ook familie van de huis-tuin-en-keuken-ui, bieslook, knoflook, daslook en prei.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Allium is een prachtige bloem als solitair of in stoere boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Allium in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Allium. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Allium. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Allium, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer