Anemone

(Anemoon)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Anemone

  • Kleurenpracht
    De Anemone is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, roze, paars, rood en blauw.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Anemone is een elegante en verfijnde bloem, gekenmerkt door zijn zachte bloemblaadjes en slanke stelen, waardoor het een verfijnd en romantisch element is in boeketten en bloemstukken.
  • Symbolische betekenis
    De Anemone staat symbool voor liefde, toewijding en verwachting. Het is een bloem die perfect past bij bruiloften, jubilea en andere momenten van liefde.

Alles over de Anemone

Jaarrond kun je anemonen verwachten. De klassieke kleur van Anemone is blauw, maar inmiddels is het kleurenpalet uitgebreid met allerlei variaties op blauw-paars én wit, roze en rood. Het kenmerkende zwarte hartje maakt van elke Anemone een blikvanger. Het kransje van krullerig blad – net onder de bloem – maakt het helemaal af.

Anemonen worden veel toegepast in vrolijke lenteboeketten. De anemoon behoort tot de ranonkelfamilie en is afgeleid van het Griekse woord 'anemos', wat wind betekent. Deze naam is goed gekozen, omdat de bloem zijn naam eer aandoet door te dansen op de zachtste briesjes.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Anemone is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in veldboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Anemone in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Anemone. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Anemone. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Anemone, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer