Calendula

(Goudsbloem)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Calendula

  • Kleurenpracht
    De heldergele of oranje kleur van de Calendula zorgt voor een betoverend gezicht. Een opvrolijker voor je bloemstuk!
  • Stijlvolle toepassingen
    De Calendula, ook bekend als de goudsbloem, heeft een levendige en stralende uitstraling, waardoor ze opvallen in boeketten en arrangementen.
  • Symbolische betekenis
    De Calendula staat symbool voor vreugde, blijdschap en dankbaarheid vanwege de heldere kleuren en vrolijke uitstraling.

Alles over de Calendula

Calendula's zijn prachtige bloemen die een dosis vrolijkheid brengen in een arrangement. Ze staan bekend om hun kenmerkende oranje en gele tinten en worden daarom ook wel goudsbloemen genoemd.

De bloem stat bekend om zijn geneeskrachtige werking: het is ontsmettend voor wondjes en je kunt er insectenbeten mee verzachten.

De goudsbloem staat symbool voor dankbaarheid, genegenheid en liefdevolle herinnering. Daarom zijn Calendula's geschikt voor verschillende bijzondere gelegenheden, van bruiloften tot verjaardagen en rouwstukken. Ze kunnen ook worden gecombineerd met andere bloemen in een boeket of arrangement om zo een uniek en prachtig stuk te creëren. Eén ding is zeker: de Calendula zorgt voor een zonnige gloed in je boeket.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Calendula is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in boeketten en andere bijzondere bloemstukken. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Calendula in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Calendula. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Calendula. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Calendula, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer