Carthamus

(Saffloer)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Carthamus

  • Kleurenpracht

    De Carthamus is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, geel en oranje.

  • Stijlvolle toepassingen

    Met zijn opvallende stekelige textuur en levendige bloemhoofdjes is de Carthamus een blikvanger in elk boeket.

  • Symbolische betekenis

    De Carthamus staat symbool voor liefde, passie en geluk. De bloem wordt vaak geassocieerd met warme gevoelens en wordt gebruikt om positieve energie en vreugde aan te trekken.

Alles over de Carthamus

Als je op zoek bent naar een echte exoot, dan is de Carthamus iets voor jou. De bloem is een echte eyecatcher door alle stekeltjes die eruit komen. Deze mooie bloem, ook bekend als saffloer, ziet er niet alleen mooi uit, maar wordt ook gebruikt als kleurstof.

De Carthamus is een plant die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt en wordt gekenmerkt door zijn heldere rode of gele bloemen en stekelige bladeren. De bloem heeft ook verschillende symbolische betekenissen: Carthamus staat symbool voor kracht, passie en vriendschap.

Ben je op zoek naar een bloem die passie en vriendschap uitstraalt? Bekijk dan de Carthamus eens. Met de de vrolijke en opvallende kleuren maak je de mooiste creaties!

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Carthamus is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in gemengde boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Carthamus in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Carthamus. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Carthamus. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Carthamus, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer