Centaurea

(Korenbloem)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Centaurea

  • Kleurenpracht
    Centaurea is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals blauw, roze, paars en wit. Centaurea macrocephala is geel.
  • Stijlvolle toepassingen
    Centaurea ook wel bekend als korenbloem is vaak opvallend blauw en heeft stijlvolle toepassingen. Met haar tere bloemetjes zorgt de bloem voor een elegant element in een boeket!
  • Symbolische betekenis
    De Centaurea staat symbool voor puurheid en zachtheid, waardoor het een ideale bloem is om een gevoel van tederheid te creëren.

Alles over de Centaurea

Griekse mythologie en bloemen zijn een goede match. Zo ook de Centaurea, die gebruikt werd door de Centaurus (een wezen half mens, half paard), die zijn wonden heelden met deze bloem. Maar naast de mooie verhalen, is dit ook gewoon een prachtige bloem!

Deze bloem, ook wel bekend als korenbloem of knoopkruid, is een hele populaire. Centaurea is verkrijgbaar in verschillende tinten van paars, roze, blauw, wit en geel, hierdoor kun je deze bloem in veel verschillende boeketten toepassen.

De Centaurea heeft ook een sterke symboliek, het staat symbool voor geluk en bescherming. Daarom is het perfect voor bruiloften, jubilea of andere bijzondere gelegenheden.

Voeg deze bloem met een verhaal toe aan je assortiment en maak de mooiste combinaties in boeketten. Je klanten gaan deze bloem geweldig vinden!

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Centaurea is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in veld- en vroege voorjaarsboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Centaurea in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Centaurea. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Centaurea. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Centaurea, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer