Dahlia

(Dahlia)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Dahlia

  • Kleurenpracht
    De dahlia komt in verschillende kleuren voor, zoals rood, geel, oranje, roze, paars en wit.
  • Stijlvolle toepassingen
    Met de diverse vormen van de Dahlia, levendige kleuren en grote variëteit voegt de Dahlia een opvallend en weelderig element toe aan zomer- en herfstboeketten.
  • Symbolische betekenis
    De Dahlia staat symbool voor veerkracht en het vermogen om in pracht en praal te groeien, ongeacht de omstandigheden.

Alles over de Dahlia

Van spin tot pompon, van stralend wit tot diep donkerrood: Dahlia is een echte seizoenslieveling. Laat deze diva stralen tussen rijk bezette bessentakken of verwerk ze in nazomerse plukboeketten. Dahlia is een fantastische plukbloem. Als bloemist raak je er niet op uitgekeken: er zijn zo veel kleuren en vormen dat je ermee kan blijven variëren.

De geschiedenis van de Dahlia gaat ver terug; sinds 1810 wordt de Dahlia in Nederland geteeld. De plant is vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl (leerling van Linnaeus).

Op Instagram is er een ware Dahliamania gaande. Haak erop in! Maak een flatlay of bloemenmandala met Dahlia’s. Combineer losse bloemen tot een kleurrijk geheel. Voeg eventueel ook bessen en bottels toe. Post het eindresultaat op Instagram of Facebook met #dahliamania. De smaak te pakken? Organiseer een workshop flatlay of mandala maken met nazomer- en herfstbloemen. Dahlia’s zijn van oudsher in de nazomer verkrijgbaar, maar er zijn nu eerder al bloemen uit de kas verkrijgbaar. Door Dahlia’s als echt seizoensproduct onder de aandacht te brengen, creëer je een gevoel van euforie: ze zijn er weer volop! Maak een overvolle bloemenpresentatie met Dahlia’s in alle mogelijke variëteiten en nodig daarmee je klanten uit tot het kopen van rijk gevulde nazomerboeketten.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Dahlia is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in zomer-, herfst en veldboeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Dahlia in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Dahlia. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Dahlia. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Dahlia, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer