Gentiana

(Gentiaan)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Gentiana

  • Kleurenpracht

    De diepe tinten van blauw, paars en violet van de Gentiana trekken direct de aandacht in een boeket. In beperkte mate is de Gentiana er ook roze, wit en lavendelkleur.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Gentiana heeft een opvallende en elegante uitstraling. Dat komt doordat de bloemblaadjes groot en trechtervormig zijn.

  • Symbolische betekenis

    De Gentiana staat symbool voor gevoelens van diepte, mysterie en verfijning.

Alles over de Gentiana

Hoewel de Gentiana in het wild te vinden is in bergachtige regio's, is deze bloem niet overvloedig aanwezig. Een bijzondere bloem dus, die het gevoel geeft van exclusiviteit.

De Gentiana is een betoverende verschijning in elk boeket. Haar bloemen stralen een diepblauwe, paarse of soms zelfs bijna zwarte kleur uit, wat een intrigerend contrast vormt met de groene omgeving.

De naam Gentiana is afgeleid van de bekende oude geneesheer Gentius, die volgens de legende deze bloem ontdekte en haar medicinale eigenschappen erkende.

De gentiaan is één van de bloemen die een echte eigen kleur heeft, namelijk gentiaanblauw. Een mooie herfstbloeier, een prachtige aanvulling in een boeket.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Gentiana is een prachtige bloem die wordt gebruikt in kleurrijke boeketten en monochrome bossen. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Gentiana in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Gentiana. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Gentiana. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Gentiana, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer