Gladiolus

(Gladiool)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Gladiolus

  • Kleurenpracht

    De Gladiolus varieert in kleur, van levendig rood, geel en oranje tot zachte pasteltinten zoals roze, lavendel.

  • Stijlvolle toepassingen

    Met de lange stelen van de Gladiolus die eindigen in kleurrijke bloemen, trekt deze bloem onmiddellijk de aandacht.

  • Symbolische betekenis

    De Gladiolus staat symbool voor liefde en romantiek, het wordt vaak gegeven als teken van bewondering aan iemand.

Alles over de Gladiolus

Gladiolen zijn echte zomerklassiekers. In juli komen ze met bossen tegelijk van het veld. Dit is dé tijd om echt uit te pakken met Gladiolus, symbool voor kracht en overwinning. Een vaas vol gladiolen is altijd mooi, maar deze bloem nodigt ook uit tot extravagante boeketten die je nauwelijks vast kan houden. Daarmee verras je je klanten maximaal.

Bij de Vierdaagse van Nijmegen horen gladiolen. Van oudsher staat deze Zuid-Afrikaanse zwaardlelie (ofwel gladiool) symbool voor kracht en overleving. Het Romeinse woord gladio betekent 'zwaard' en daarnaast is gladio de afkorting van gladiator: de vechter, de overlever en de held. De gladiool is dus bij uitstek geschikt om aan het assortiment toe te voegen rondom wandelevenementen in de buurt.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Gladiolus is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in bloemstukken, voor de wandelvierdaagse en om bewondering uit te drukken. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Gladiolus in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Gladiolus. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Gladiolus. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Gladiolus, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer