Limonium

(Lamsoor)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Limonium

  • Kleurenpracht

    Limonium sinensis is in veel kleuren beschikbaar, waaronder wit, paars, roze en blauw. Limonium sinuatum is meest blauw, maar verder ook paars, roze wit en geel.

  • Stijlvolle toepassingen

    Limonium, ook wel bekend als zeelavendel (sinensis) of lamsoor (sinuatum), is een mooie bloem met een stijlvolle uitstraling die vaak gebruikt wordt als opvulling in boeketten en bloemstukken.

  • Symbolische betekenis

    De Limonium staat symbool voor dankbaarheid, en waardering. Hierdoor is het een populaire keuze om langdurige vriendschappen en relaties te vieren!

Alles over de Limonium

Limonium wil je gewoon aanraken om het geluid te horen: de bloemetjes knisperen als papier. Ideaal voor zomerse plukboeketten! Limonium, ook wel bekend als zeelavendel of lamsoor, is jaarrond verkrijgbaar in een waaier aan kleuren: paars, blauw, roze, wit en geel. Limonium sinensis heeft en fijne bouw: een tak oogt als een wolk van fijne bloemetjes.

De bloem heeft lange, slanke stelen die bezaaid zijn met talloze kleine, bloemrijke knoppen. Zodra de knoppen bloeien, vormen ze een overvloed aan kleine bloemetjes die variëren in kleur van wit en roze tot blauw en paars, afhankelijk van de soort.

De Limonium voegt een delicaat vleugje textuur toe aan arrangementen en dient als een prachtig vulmiddel tussen grotere bloemen. Limonium kan een verfijnde, romantische sfeer creëren. Het past ook goed bij wildbloemboeketten, waar het een vleugje natuurlijke charme toevoegt. Door Limonium toe te voegen aan monochrome boeketten kan een bloemist diepte en dimensie aan het arrangement geven.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Limonium sinensis is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt voor volume in boeketten. Limonium sinuatum is een veel gebruikte droogbloem, geliefd om zijn diep blauw/paarse kleur. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Limonium in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Limonium. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Limonium. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Limonium, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer