Rosa (rozenbottel)

(Rozenbottel)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Rosa (rozenbottel)

  • Kleurenpracht

    Naast de traditionele rode Rosa, zijn er ook witte, roze, gele, oranje en paarse.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Rosa heeft weelderige bloemblaadjes die zich openen in verschillende lagen, waardoor een volle en weelderige bloem ontstaat.

  • Symbolische betekenis

    De Rosa staat symbool voor liefde, schoonheid en passie.

Alles over de Rosa (rozenbottel)

De Rozenbottel is de vrucht van een rozenplant en kan perfect worden gebruikt in een boeket of arrangement. Rozen behoren tot de familie ‘Rosa’ en stamt waarschijnlijk uit Azië. Inmiddels is deze soort niet meer weg te denken uit de bloemenwereld. Kijk ook eens naar de vrucht van deze bloem der liefde!

De rozenbottel zelf is meestal oranje, rood of paars van kleur en bevat kleine zaadjes binnenin. Ze ontstaan nadat de bloemblaadjes zijn verwelkt en vallen, en de bloembodem zich ontwikkelt.

Het is een aantrekkelijke toevoeging aan boeketten vanwege de levendige kleur en de delicate textuur. Bovendien symboliseert de rozenbottel vaak vruchtbaarheid en herfst, waardoor het een populaire keuze is voor bloemstukken in het najaar.

Rozenbottels passen perfect bij herfstbloemen zoals chrysanten, zonnebloemen, dahlia's en asters. Deze boeketten kunnen een overvloed aan herfstkleuren en -texturen bevatten en creëren een prachtige herfstachtige uitstraling.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Rosa is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in kransen en boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Rosa (rozenbottel) in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Rosa (rozenbottel). Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de . Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de , zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via [email protected] .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer