Sanguisorba

(Grote pimpernel)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Sanguisorba

  • Kleurenpracht

    De Sanguisorba komt in verschillende tinten voor, variërend van diep rood, wit, helder roze en soms zelfs paars.

  • Stijlvolle toepassingen

    De Sanguisorba is samengesteld uit vele kleine bloemen die zijn gerangschikt op een steel met sterke vertakkingen, waardoor de bloem een vol en weelderig uiterlijk heeft. De individuele bloemen zijn klein en bestaan uit talrijke meeldraden en stijlen die boven de bloem uitsteken. Er is een verscheidenheid aan cultivars, hele lange dikke en vertakte stelen met dikke knoppen erop maar ook kortere en fijner vertakt met kleinere knopjes. Er zijn soorten met opstaande knoppen en ook met hangende knoppen.

  • Symbolische betekenis

    Franse naam: Grande pimpernelle. Pimpernel komt van het Latijnse piperinus, wat betekent “Als van peperkorrels”, naar de vorm van de vruchten. Sanguisorba, is de wetenschappelijke naam, betekent bloedkruid en is afgeleid van sanguis wat bloed betekent en sorbere betekent slurpen.

Alles over de Sanguisorba

Sierlijk, pluimig en elegant: dat is de Sanguisorba, ook wel de Grote pimpernel genoemd.

De bloem heeft een opvallende verschijning met lange, slanke stelen waarop een pluimvormige bloeiwijze groeit. De bloemblaadjes zelf kunnen variëren in kleur, maar de meest voorkomende tinten zijn rood, roze en paars. Door de fijne structuur van de bloemen lijkt het alsof ze een subtiele, zachte textuur hebben..

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Sanguisorba is een prachtige bloem die vaak wordt gebruikt in boeketten. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Sanguisorba in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Sanguisorba. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Sanguisorba. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Sanguisorba, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer