Saponaria

(Zeepkruid)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Wat je moet weten als bloemist over de Saponaria

  • Kleurenpracht
    De Saponaria is meestal te vinden in zachte tinten lichtroze en wit.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Saponaria is een bloem met een charmante uitstraling. De plant heeft kleine, delicate bloemen die meestal in clusters groeien op sterk vertakkende stelen.
  • Symbolische betekenis
    De Saponaria staat symbool voor zuiverheid, reiniging en frisheid.

Alles over de Saponaria

De Saponaria wordt ook wel Zeepkruid genoemd.

De Saponaria is een bloem die zich kenmerkt door zijn fijne bloemetjes en opvallende kleuren, waaronder wit, roze en lila.

De Nederlandse naam Zeepkruid is afgeleid van de stof saponine die de wortel van de plant bevat en die gaat schuimen bij contact met water.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Saponaria in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Saponaria. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Saponaria. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Saponaria, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer