Scabiosa

(Duifkruid)
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Filter op kleur


We hebben geen zicht op de beschikbaarheid van cultivars. Check dit altijd bij jouw leverancier.

Wat je moet weten als bloemist over de Scabiosa

  • Kleurenpracht
    De Scabiosa is verkrijgbaar in het wit maar ook in verschillende tinten roze, rood, lila, paars en blauw.
  • Stijlvolle toepassingen
    De Scabiosa atropurpurea heeft een lange ranke steel met een bloem met een bolvormig hart en daar omheen een krans van bloemblaadjes. De Scabiosa caucasica heeft een lange ranke steel met een bloem met een plat hart en daaromheen een krans van bloemblaadjes.
  • Symbolische betekenis
    De Scabiosa staat voor pure liefde.

Alles over de Scabiosa

De Scabiosa is ook bekend als Duifkruid.

Er zijn veel verschillende soorten Scabiosa maar er zijn twee types die als snijbloem geteeld worden: de cultivars van de vaste plant Scabiosa caucasica horen met hun witte, lila of blauwpaarse bloemen tot de seizoensbloemen. De Scabiosa atropurpurea is de éénjarige plant met bloemen in wit en lila tinten maar ook roze, rood en dieppaarse kleuren die het hele jaar beschikbaar zijn.

Verkoopinspiratie voor de bloemist

De Scabiosa is een karakteristieke bloem die vaak wordt gebruikt in boeketten of als monoboeket. Je vindt hier meer inspiratie.

Verkoopadvies voor de bloemist

Verkoopadvies voor de Scabiosa in de winkel

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen op de Scabiosa. Denk aan het maken van arrangementen, een boeket, een mono-boeket of drogen.

Presentatie

Duurzaamheid

Veelzijdigheid

Betekenis

Bij het kiezen van het juiste boeket is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de Scabiosa. Ideaal voor speciale gelegenheden. Lees de betekenis van de bloem onder 'Productinformatie'.

Geef verzorgingstips

Geef advies over het verzorgen van de Scabiosa, zodat de klant weet hoe hij of zij de bloemen zo lang mogelijk vers kan houden. Lees de verzorgingstips onder 'Verzorging' voor het beste advies.

Inspirerende verhalen van kwekers, bloemisten en experts

De campagne ‘365 dagen bloemen’ is een initiatief van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Ruim 1.800 kwekers uit 15 verschillende landen maken dit mogelijk. Zij telen ruim 150 verschillende bloemen, die het gehele jaar door worden gepromoot op basis van de beschikbaarheidsdata van Royal FloraHolland. De doelstelling van de campagne ‘365 dagen bloemen’ is het samen ontwikkelen van verkoopkansen voor de bloemist.

Samenwerken? We zijn bereikbaar via hello@365daysofflowers.com .

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden
Abonneer op campagne van 365 dagen bloemen en ontvang gratis ons magazine.
Abonneer